top of page

Kriget i Ukraina- Så bör chefer leda i kris

När Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari 2022 märktes det i hela världen. När Rysslands president Vladimir Putin hänvisade till sitt lands kärnkraftsberedskap brottades Europa med rädsla för risken av våldsamma konsekvenser. När kriget mellan de två länderna fortsätter att utvecklas är det naturligt att de oroande känslorna av osäkerhet sprider sig på arbetsplatsen.


Tankar på katastrof är förståeliga när vi tänker på vilken typ av kris som helst. Efter två år av pandemin kräver kriget i Ukraina att ledare återigen anpassar sig för att skydda sina medarbetare och verksamheter.


Den ryska invasionen av Ukraina och oron för krig är svår för de flesta att hantera och många företag väntar för länge innan de agerar.



"Det här som händer nu är redan igång. Det bandet går inte att backa. Vi är redan i ett nytt läge och var det tar vägen vet ingen men det innebär att vi behöver förhålla oss till en värld som kanske kommer att förändras och förändras snabbt" säger krisledningsexperten Mats Bohman från Murphy Solutions

Svårigheterna med covid-19-pandemin har varit påfrestande för våra sinnen och kroppar. Vi har behövt göra stora anpassningar, fatta svåra beslut och utföra handlingar som vi inte trodde var möjligt för att hålla våra familjer, medarbetare och företag säkra.

Att bearbeta en annan potentiell kris kan kännas skrämmande och överväldigande. Att ha metoder för att hantera rädslan och känslorna som kommer av att hantera krisen kan hjälpa chefer och ledare att fungera bättre i en tid av osäkerhet.


I Ledarutvecklingspodden får du tips, strategier och reflektioner för att utvecklas ditt ledarskap.






Annah Thunberg är ICF-certifierad ledarskapscoach och arbetar dagligen med chefer som vill utveckla sitt ledarskap.



15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page